Karpuz Çesitleri

CRIMSON SWEET

Türkiyede en yaygın karpuz çeşitidir. Kabuğu açık yeşil üzerine koyu yeşil şeritlidir. Meyve şekli yuvarlak ve normal şartlarda 8 - 10 kg. ağırlığındadır. (Özel isteğe göre 3 kg + da sunulması mümkündür). Meyve eti parlak kırmızı, tatlı, gevrek ve lezzetlidir.

Sezon

Mayıs / Haziran / Temmuz / Ağustos / Eylül

PALADINE

En uzun karpuzdur. Boyu çapının ortalama olarak 3 katı olan bir cinstir. Türkiye de yetişen karpuzlar arasında En sulu olan çeşit olmakla birlikte çok da tatlıdır. Ortalama ağırlığı 5- 12 kg arasında..

Sezon

Mayıs / Haziran / Temmuz / Ağustos / Eylül

TAYT

Türkiyede crimsondan sonra en yaygın cinstir. Crimson'a göre daha oval ve yayvan bir şekle sahiptir. Ortalama ağırlığı 5-12 kg arasında değişmektedir. Çekirdekli ve oldukça lezzetli olan bu çeşit de isteğe göre farklı bir çok şekilde ambalajlanmaya müsaittir.

Sezon

Mayıs / Haziran / Temmuz / Ağustos / Eylül